Ιστορικό

O Σύλλογος Πολυτέκνων Κοζάνης ιδρύθηκε το 1929.

Το καταστατικό της εγκρίθηκε με την υπ'αριθ.291/1994 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης·αναγνωρίσθηκε με την υπ'αριθ.8143/7-1-2000 απόφαση του ιδίου Δικαστηρίου και καταχωρήθηκε στο βιβλίο αναγνωρισμένων Σωματείων με αριθμό 1940/24-2-2000.

Διοικείται από εννέα (9) αιρετούς Συμβούλους, στους οποίους έχουν ανατεθεί διάφορες αρμοδιότητες πέραν αυτών που ορίζονται από το Καταστατικό. (όπως διοργανώσεις εκδηλώσεων, διανομή αγαθών, κοινωνικές δραστηριότητες, έρευνες κ.α.)

O Σύλλογος Πολυτέκνων Κοζάνης μεμονωμένα ή σε συνεργασία με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος:

• Μελετά και προωθεί τα αιτήματα των πολυτέκνων και φροντίζει με κάθε πρόσφορο μέσο για την προαγωγή των ηθικών και υλικών συμφερόντων τους.

• Προασπίζεται το θεσμό της οικογένειας και αγωνίζεται για τη διατήρηση των Ελληνικών παραδόσεων, τη διάδοση των αρχών του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, καθώς και για την αφύπνιση όλων των δυνάμεων της χώρας για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, που απειλεί άμεσα με αφανισμό τον τόπο μας.

• Συμπαρίσταται σε αναξιοπαθούσες οικογένειες μέλη της με την παροχή οικονομικής ενισχύσεως που προέρχεται από το ειδικό ταμείο που τηρεί για το σκοπό αυτό. Παρέχει δωρεάν συμβουλευτικές και νομικές υπηρεσίες, με την υποβολή υπομνημάτων, επιστολών, αιτήσεων κλπ, για την αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων μελών της.

• Φροντίζει στα πλαίσια της υφισταμένης νομοθεσίας για την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών των πολυμελών οικογενειών.

• Ενθαρρύνει και καλλιεργεί την ευγενική άμιλλα με τη βράβευση κάθε χρόνο των παιδιών των πολύτεκνων οικογενειών που διακρίθηκαν στο στίβο της μάθησης και της γνώσης ή που είχαν αξιόλογες επιστημονικές επιδόσεις.

• Συνεργάζεται με διάφορες προσωπικότητες των γραμμάτων, της πολιτικής κ.α. με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση των φορέων της πολιτείας και της κοινής γνώμης προκειμένου να ληφθούν γενναία και μακρόπνοα μέτρα για την ανακοπή της δημογραφικής καθίζησης της χώρας μας και για την αλλαγή νοοτροπίας που θα επιτρέψει τη δημιουργία πολυμελών οικογενειών.

• Συμμετέχει ενεργά σε διάφορα Συνέδρια ιδιαίτερα σε αυτά των πολυτέκνων που έχουν ασχοληθεί με ιδιαίτερη επιτυχία με διάφορα θέματα, όπως με την οικογένεια, της κοινωνικές «πληγές», τα ανθρώπινα δικαιώματα, το δημογραφικό κ.α.

• Παρεμβαίνει με άρθρα των μελών της, δημόσιες συζητήσεις, προτάσεις της, σχέδια νόμων και τροπολογιών για την διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου ειδικότερα σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας και στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας.

Εκδηλώσεις
Φεβρουάριος 2024
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 1 2
Τα νέα μας - Newsletters
Μάθετε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και τις προσφορές του Συλλόγου μας. Γίνεται μέλος στα newsletters.
Καιρός