Ενημέρωση

Τα μελή του Δ/Σ Πολυτέκνων Κοζάνης Ιωαννίδης Κυριάκος και Νάκας Δημήτριος συμμετείχαν  στη Διαβούλευση για την Συνταγματική Αναθεώρηση από την Επιτροπή Διαλόγου και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που υλοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παρέμβαση του Προέδρου του Συλλόγου και Περιφερειακού Συμβούλου Ιωαννίδη Κυριάκου.

1)Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ. ΣΧΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,προτείνοντας το σύνταγμα να ορίζει την επικρατούσα θρησκεία χωρίς αυτό να επιφέρει καμία δυσμενή συνέπεια σε βάρος άλλων θρησκευμάτων.

2)ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ. ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ,θα πρέπει οι πολίτες και τα όργανα της πολιτείας να ορκίζονται είτε με πολιτικό είτε με θρησκευτικό όρκο όπως ισχύει άλλωστε και σήμερα.

3)ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε.ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

 Για την περίπτωση 8)για όλα τα παρακάτω κοινωνικά αγαθά και κοινωνικές υπηρεσίες το Σύνταγμα θα πρέπει να κατοχυρώνει καθολικό δικαίωμα πρόσβασης, έτσι όπως  αναγράφονται α) νερό, β) ενέργεια, γ) στέγη, δ) παιδεία, ε) υγεία.

 Για την περίπτωση 9)το Σύνταγμα πρέπει να περιλαμβάνει ειδική διάταξη για την υποχρέωση του κράτους να λαμβάνει πρόνοια για ειδικές κοινωνικές κατηγορίες (ανάπηροι, πολύτεκνοι, παιδιά)και για κοινωνικούς θεσμούς όπως η οικογένεια και η μητρότητα.(Άρθρο 21 του Συντάγματος) και επιπλέον επιβάλλεται να ενισχυθεί συνταγματικά περισσότερο η προστασία των πολύτεκνων οικογενειών λόγω του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

4)ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ. ΚΟΙΝΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

 Θα πρέπει να απαγορεύεται συνταγματικά η ιδιωτικοποίηση των δικτύων παροχής και διαχείρισης ηλεκτρικού ρεύματος και νερού διότι ως κοινωνικό αγαθό δεν θα πρέπει να είναι εμπόρευμα με σκοπό το κέρδος.

Εκδηλώσεις
Σεπτέμβριος 2021
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Τα νέα μας - Newsletters
Μάθετε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και τις προσφορές του Συλλόγου μας. Γίνεται μέλος στα newsletters.
Καιρός