Ενημέρωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ                     26 – 11 -2018

ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΠΛΙΟΥΡΑ   2                                          Εξοχότατο

ΤΗΛ & ΦΑΧ 2461022821                                           Κύριο Αλέξιο Τσίπρα

ΚΟΖΑΝΗ                                                                    πρωθυπουργό

 

Εξοχότατε, Κύριε Πρωθυπουργέ

 

Η υπογεννητικότητα στην πατρίδα μας έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, μία πόλη κάθε χρόνο 30χιλ. ανθρώπων χάνεται από την πατρίδα μας λόγω της διαφοράς θανάτων γεννήσεων.

Ο πληθυσμός της χώρας μας είναι πλέον υπέργηρος το ποσοστό άνω των 65 ετών έχει ξεπεράσει το 21%.Θεωρείται γηρασμένος  ένας πληθυσμός όταν το ποσοστό των ηλικιωμένων (δηλ άνω των 65) υπερβαίνει το 10% του συνολικού πληθυσμού.

Σε συνδυασμό με την μετανάστευση των νέων μας  στο εξωτερικό η κατάσταση γίνεται τραγική.

Η συγκράτηση της μείωσης του πληθυσμού απαιτεί την αύξηση του αριθμού των πολυτέκνων οικογενειών, δηλαδή  με 4 ή περισσότερα παιδιά, μέσω γενναίων μέτρων.

Άλλωστε στη διάταξη  της παραγράφου 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος αναφέρεται ρητά ότι: πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος.

Είναι προφανές ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει, εφόσον συνεχίζεται η δημογραφική κατάρρευση στην χώρα, τις επιφυλάξεις τους διατυπώνουν πλέον και διεθνείς οργανισμοί.

Η αναστροφή της δημογραφικής κατάρρευσης χωρίς αύξηση νέων πολυτέκνων οικογενειών δεν μπορεί να συντελεστεί.

Κύριε Πρωθυπουργέ με αφορμή το πόρισμα της βουλής για το δημογραφικό να εξαγγείλετε μέτρα για τους πολύτεκνους ξεκινώντας από αυτά που  δεν έχουν δημοσιονομικό  κόστος και σε αυτά που έχουν δημοσιονομικό κόστος.

ΜΕΤΡΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ  

  • Να επανέλθει το ποσοστό 20% για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ που μειώθηκε απαράδεκτος με το άρθρο 25 Ν.4440/20/6 στο 15%
  • Άνεργοι πολύτεκνοι γονείς που έχουν χάσει τη δουλειά τους να μοριοδοτούνται με 200 μόρια ασχέτως αν έχουν ενηλικιωθεί τα τέκνα τους.
  • Να καθιερωθεί για τις πάσης φύσεως προσλήψεις των εκπαιδευτικών  όπως το 20% προέρχεται από πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων [όπως ίσχυε για προσλήψεις όλων των άλλων υπουργείων (άρθρο 1 παρ.3. περ. δ και άρθρο 6  παρ1 και 2 του Ν.3454/2006)]
  • Για  τις μεταγραφές φοιτητών των πολυτέκνων και των τέκνων τους  να καθιερωθούν ελεύθερες (χωρίς εισοδηματικά η άλλα κριτήρια), όπως ίσχυαν από το 1979 και για 32 συνεχόμενα χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα . Δηλαδή, να μπορούν οι πολύτεκνοι και τα τέκνα τους, κατά την διάρκεια της φοιτήσεως τους, να μετεγγράφονται σε αντίστοιχη Σχολή και σε αντίστοιχο έτος, που είναι πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας των γονέων τους η σε σε πόλη που σπουδάζει άλλος αδελφός, (η) τους.  
  • Διανομές προϊόντων που χορηγούνται από την Ε.Ε ή από άλλες πηγές να συμπεριληφθούν αυτοτελώς στους φορείς διανομείς φρούτων λαχανικών κ.λπ., οι Σύλλογοι πολυτέκνων – Μέλη της ΑΣΠΕ,   όπως γινόταν για 30 χρόνια,  που τους έθεσε εκτός υπουργικής απόφασης  (ΦΕΚ 1701Β/14-8-2015), με αποτέλεσμα οι πολύτεκνοι πλέον να τα στερούνται, επιπλέον να αυξηθεί το όριο εισοδήματος για την διανομή τροφίμων παρεμβάσεως Ε.Ε οι άλλων πηγών, για τους πολυτέκνους.
  • Να εξαιρεθούν οι πολύτεκνοι από το φόρο πολυτελούς διαβιώσεως για τα αυτοκίνητά τους. Με τις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν.4111/2013 και του άρθρου 31   του Ν.4172/2013 θεσπίστηκε φόρος πολυτελούς διαβιώσεως για όσους κατέχουν αυτοκίνητα 1928 κ.ε. και άνω. Δεν προβλέπεται, όμως,  εξαίρεση για τους πολύτεκνους.
  • Να επανέλθει το ποσοστό 10% για την εισαγωγή των πολυτέκνων και των τέκνων τους στις σχολές της πυροσβεστικής ακαδημίας. Να επανέλθει η διάταξη του άρθρου 53 του Π.Δ. 53/1989, όπως αυτό συμπληρώθηκε με την παρ.3 του άρθρου Π.Δ. 175/2006,βάση της οποίας εισήγοντο κάθε φορά στις Σχολές τις Πυροσβεστικής Ακαδημίας, σε ποσοστό 10 % επί του αριθμού των δοκίμων και η οποία διάταξη καταργήθηκε με το άρθρο 3 του Π.Δ. 44/2016.

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

  • Να παρασχεθεί η δυνατότητα στους Δήμους και τις Περιφέρειες    να χορηγούνται δημογραφικά κίνητρα, χρηματικά βοηθήματα στις μητέρες που αποκτούν το 4ο και άνω τέκνο τους και συγχρόνως αποκτούν την πολυτεκνική ιδιότητα.
  • Να επανέλθει το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ   όπως ίσχυε με την Δ5/ΗΛ/Β/Φ29/22891/17-12-2004 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος.
  • Επαναχορήγηση    της σύνταξης πολύτεκνης μητέρας και των πολυτεκνικών  επιδομάτων. Να επανέλθουν ως δημογραφικά κίνητρα η Επαναχορήγηση της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και η Επαναχορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, όπως γινόταν μέχρι το 2009.
  • Εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ της πρώτης κατοικίας των πολυτέκνων και τον συμπληρωματικό φόρο
  • Για το αφορολόγητο των παιδιών στον φόρο εισοδήματος, να θεσπιστεί ως αφορολόγητο το όριο της φτώχιας όπως το καθορίζει η ΕΛΣΤΑΤ για όλη την οικογένεια, προσαυξανόμενο για κάθε επιπλέον τέκνο πάνω από τα 4,με την κατάργηση του αφορολογήτου των παιδιών η φορολογία κατά των πολυτέκνων υπήρξε εξοντωτική.
  • Εξαίρεση της πρώτης κατοικίας των πολυτέκνων από τους πλειστηριασμούς, λόγω  της οικονομικής κρίσεως που μαστίζει την πατρίδα μας με όλα τα μέτρα που ελήφθησαν εξαθλιώνουν τους πολυτέκνους, πρέπει λοιπόν  να υπάρξει μέριμνα ώστε να εξαιρεθεί η πρώτη κατοικία των πολυτέκνων από τους πλειστηριασμούς .

 

ΘΕΣΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

  • Να ιδρυθεί Υπουργείο δημογραφίας και οικογένεια.
  • Προβολή του θεσμού της οικογένειας
  • Να εισαχθεί στα σχολεία, ως μάθημα διδασκαλίας, η δημογραφία και ο οικογενειακός προγραμματισμός.
  • Να ορισθεί ημέρα αφιερωμένη στην ελληνική οικογένεια.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Στους αρχηγούς των κομμάτων

Βουλευτές Κοζάνης

 

 

 

Με τιμή  το ΔΣ συλλόγου πολυτέκνων Κοζάνης 

 

Εκδηλώσεις
Μάρτιος 2024
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Τα νέα μας - Newsletters
Μάθετε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και τις προσφορές του Συλλόγου μας. Γίνεται μέλος στα newsletters.
Καιρός