Διανομή προϊόντων παρέμβασης( Ε.Ε)σε πολυτέκνους και ευπαθείς ομάδες

Μετά την επιβολή του πλαφόν  στις πολύτεκνες οικογένειες  και άλλες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες  δικαιούχες προϊόντων παρέμβασης(Ε.Ε). και την γραφειοκρατία  που επικρατεί (αφού χρειάζεται κάθε χρόνο  προσκόμιση ξεχωριστά του καθενός εκκαθαριστικό Φορολογίας, φωτοτυπία ταυτότητας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αίτηση ενδιαφερόμενου )δημιουργούντα  προβλήματα και ταλαιπωρία στις πολύτεκνες οικογένειες.

Προτείνουμε λοιπόν να επανέλθει η κατάσταση όπως ήταν κατά το παρελθόν, πριν δηλαδή το 2000 να υπολογίζονται όλες οι πολύτεκνες οικογένειες και να ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά δικαιούχες ομάδες, λόγο δε των συνεχιζόμενων  περικοπών  μισθών και  συντάξεων ,την υπερφορολόγηση 23% σχεδόν όλων των αγαθών μύωση αφορολόγητων  ορίων επιζούν δύσκολα.

 

Αν  δε υπάρχει θέμα περικοπής αναγκαστικά να περικόπτεται το 10% του κάθε συλλόγου

Ως εξής. Σύλλογος πολυτέκνων Κοζάνης 2000 οικογένειες δικαιούχες του προγράμματος,

Μείον  10% δηλαδή1800 οικογένειες δικαιούχες.

Υποβολή δηλαδή εξ ολοκλήρου της  κατάστασης των μελών κάθε συλλόγου ηλεκτρονικά

Και έντυπα και  αφαίρεση του ποσοστού των μη δικαιούχων .Αυτόματα λύνεται το  γραφειοκρατικό πρόβλημα και ταυτόχρονα δεν ταλαιπωρούνται χιλιάδες πολύτεκνες

Και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες στην πλειοψηφία τους υπερήλικες και με χρόνιες ασθένειες.

Θεωρώντας ότι θα δείτε θετικά το σοβαρό αυτό θέμα που αφόρα όλη την ελληνική κοινωνία και πιο βαριά την πολύτεκνη οικογένεια ,θα προσπαθήσετε μέσου του  κοινοβουλίου  να φέρεται σε  ψήφιση και άμεση εφαρμογή ανάλογη ρύθμιση  για λύση του προβλήματος. Κοινωνικά ομάδες δικαιούχες προϊόντων παρέμβασης  (Ε.Ε)

Αυτό θα έχει όφελος και στην πολιτεία αφού την περίοδο  της κατάθεσης των δικαιολογητικών σε όλους τους δήμους της χώρας προσέρχονται κατά χιλιάδες ( 180.000 πολύτεκνοι .250.000  τρίτεκνοι και άλλες ευπαθείς  κοινωνικά ομάδες) να παραλάβουν

Πιστοποιητικά  οικογενειακής κατάστασης δημιουργώντας πρόβλημα με την  μη παραγωγική  εργασία από τους υπαλλήλους  του δήμου αλλά και στις  κατά τόπους εφορίες(πάταξη γραφειοκρατίας).

Υπενθυμίζουμε ότι  η πολυτεκνία αποδίδεται  με νόμο του  1979 και του πρόσφατου του νόμο 2006 και διατηρείτε ισοβίως σύμφωνα με τον νόμο  και το Σύνταγμα του κράτους. Στοιχεία υπάρχουν στους συλλόγους και την Α.Σ.Π.Ε και μπορούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να έχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.

Έξαλλου ήδη όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχα στοιχεία και δεν κατατίθενται στις αρμόδιες

Υπηρεσίες ονομαστικά (ηλεκτρονικά και έντυπα )δεν γίνονται αποδέκτες οι αιτήσεις τους (δήμο Κοζάνης για επιστροφή του 30% των τελών ) .

Θεωρούμαι ότι  δεν θα υπάρξει μεμψιμοιρία η μακρόπνοη σκέψη από τους ιθύνοντες

και με τη δίκη σας παρέμβαση , θα προσπαθήσετε μέσου του  κοινοβουλίου  να φέρεται σε  ψήφιση και άμεση εφαρμογή ανάλογη ρύθμιση  για λύση του προβλήματος ,με εντολή του Υπουργού Γεωργίας , θα επιλυθεί το θέμα αυτό που ταλανίζει τα  δέκα τελευταία  χρόνια τις ευπαθείς και πολύτεκνες οικογένειες.      

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με  εκτίμηση  για τους Συλλόγους Δυτικής Μακεδονίας

Σύλλογος     Πολυτέκνων    Κοζάνης

»                     »                Καστοριάς

»                     »                Γρεβενών

»                     »               Φλώρινας

»                     »                Εορδαίας

»                     »                Σερβίων

Εκδηλώσεις
Μάρτιος 2024
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Τα νέα μας - Newsletters
Μάθετε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και τις προσφορές του Συλλόγου μας. Γίνεται μέλος στα newsletters.
Καιρός