Ανακοινώσεις

Ευχές

 

Καλή Ανάσταση! Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.

 

To Δ.Σ. του Συλλόγου 

ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Μείωση 50% των δημοτικών τελών

Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο πως σύμφωνα με την Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 608/2019, θα πραγματοποιηθεί επιστροφή των δημοτικών τελών σε ποσοστό 50% για το έτος 2020.

 

Δ Ι Κ Α Ι Ο Λ Ο Γ Η Τ Ι Κ Α

  • Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία του Δήμου) και κατατίθεται μαζί με τα παρακάτω δικαιολογητικά στο γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου ή ηλεκτρονικά στη δ/νση: protokolo@kozanh.gr

  • Αντίγραφο πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας ή αντίγραφο κάρτας πολυτέκνου (θεωρημένη και σε ισχύ για το έτος 2020)

  • Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

  • Φωτοαντίγραφα και των δύο όψεων, όλων των πληρωμένων λογαριασμών ρεύματος (2/μηνων και εκκαθαριστικών), για το έτος 2020.

  • Αντίγραφο (1ης σελίδας) βιβλιαρίου Τραπεζικού Λογαριασμού με ευκρινή τον αριθμό ΙΒΑΝ.

  • Σε περίπτωση που ο μετρητής της ΔΕΗ δεν είναι στο όνομα του αιτούντος δικαιούχου, απαιτείται η κατάθεση αντιγράφου Δήλωσης (Ε1) Φορολογικού έτους 2019 & Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης.

Προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών έως: 31 Μαρτίου 2021

 

Θερμά συλλυπητήρια για την προς Κύριον εκδημία του πατήρ Βασίλειο Βασιλείου

O Σύλλογος Πολυτέκνων Κοζάνης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την προς Κύριον εκδημία του πατήρ Βασίλειου Βασιλείου, μας έθλιψε ιδιαίτερα. Δυστυχώς έφυγε από κοντά μας αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό και ορφανή την πόλη της Σιάτιστας από τη παρουσία του.

Υπήρξε μέλος στο Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Κοζάνης. Η συμβολή του π. Βασιλείου στην ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολύτεκνων οικογενειών ήταν πολύ μεγάλη καθώς και του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Επίσης το φιλανθρωπικό και κατηχητικό του έργο ήταν τεράστιο.

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του και ας δώσει κουράγιο και παρηγοριά στην οικογένεια και στους οικείους του. Καλόν παράδεισο.

Mείωση ποσοστού προσλήψεων στο δημόσιο

Κατόπιν των προσπαθειών των Συλλόγων Πανελλαδικά και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος. Με ενημέρωση των κατά τόπων Βουλευτών, του Υπουργείου και τον Πρωθυπουργό το ποσοστό δεν μειώθηκε και διατηρήθηκε στο 16%.

 

ΠΡΟΣ                                        

κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρωθυπουργό της Χώρας

Μέγαρο Μαξίμου, Ηροδότου Αττικού 19 Τ.Κ. 10674

 

Κοινοποίηση : Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

 

ΘΕΜΑ: Mείωση ποσοστού προσλήψεων στο δημόσιο

 

Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας διερμηνεύοντας τα συναισθήματα του συνόλου των Πολυτέκνων της Κοζάνης που ξεπερνούν τις (2000χιλ. ) Πολύτεκνες οικογένειες και συνολικά (12000χιλ.) μέλη, εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας σχετικά με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκε σε διαβούλευση και μειώνει το ποσοστό των προλήψεων στο 10%.

Κύριε Πρωθυπουργέ, γνωρίζεται το δημογραφικό κατήφορο που διάγει η χώρα μας. Μια πόλη 40.000 χιλ. και πλέον εκλείπει κάθε χρόνο. Μια Χώρα η οποία είναι υπέργηρη πάνω από 22% του πληθυσμού της.

Στη Δυτική Μακεδονία και ειδικά στις περιοχές Βοιού Κοζάνης και Γρεβενών οι θάνατοι είναι τριπλάσιοι από τις γεννήσεις. Κατά την απογραφή 2011 η Δυτική Μακεδονία είχε 288.000 χιλ. πληθυσμό. Το 2019 ο πληθυσμός ήταν 233.000 χιλ. (50.000 χιλ.) μείον με εκθετικό βαθμό για τα επόμενα χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι το ποσοστό αυτό ήταν 20% μέχρι το 2016. Η προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) το ποσοστό αυτό το μείωσε από 20% σε 15%. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή αναφέρατε ότι όταν η Νέα Δημοκρατία έρθει στην κυβέρνηση θα αποκαταστήσετε άμεσα τις αδικίες αυτές και θα επαναφέρετε το ποσοστό από 15% σε 20%.

Απευθυνόμαστε σε σας κύριε Πρωθυπουργέ θεωρώντας πως η παρέμβαση σας θα έχει καταλυτικό χαρακτήρα ώστε να μην προχωρήσει η μείωση του ποσοστού στο 10% αλλά να επανέλθει στο 20%. Διαφυλάττοντας το Σύνταγμα και τις επιταγές του που αναφέρονται στο άρθρο 21.

Με εκτίμηση στο πρόσωπό σας και στο έργο σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                         Ο Γενικός Γραμματέας

Κυριάκος Ιωαννίδης            Σωτήρης Λέγγος

Ενημέρωση

 

Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο μας κατά τους θερινούς μήνες

θα είναι ανοιχτό Τρίτη και Πέμπτη από τις 10:00 έως 13:00

Περισσότερα Άρθρα...
Εκδηλώσεις
Ιούλιος 2021
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Τα νέα μας - Newsletters
Μάθετε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και τις προσφορές του Συλλόγου μας. Γίνεται μέλος στα newsletters.
Καιρός