Ανακοινώσεις

Προφανείς αδικίες του εφαρμοζόμενου φορολογικού συστήματος για τις πολύτεκνες οικογένειες επισημαίνει με ερώτησή του ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Κασαπίδης

Προφανείς αδικίες του εφαρμοζόμενου φορολογικού συστήματος για τις πολύτεκνες οικογένειες επισημαίνει με ερώτησή του ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Κασαπίδης.

Παραθέτοντας πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τα όρια της φτώχειας από την κατηγορία του άγαμου έως και αυτή μιας πολύτεκνης οικογένειας, τεκμηριώνει φορολογικές αστοχίες. Συγκεκριμένα με την εφαρμοζόμενη πολιτική φορολογείται πολύτεκνη οικογένεια ακόμη και αν το εισόδημά της είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ δε συμβαίνει το ίδια για άγαμο ακόμη και αν το εισόδημά του υπερβαίνει το όριο φτώχειας της κατηγορίας του.

Περισσότερα...

Διαμαρτυρία Συλλόγου προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο

Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα να σας αποστείλουμε την παρούσα επιστολή και να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για το θέμα που αναφέρεται στην απόφαση σας και αφορά την απαγόρευση όπως τονίζεται, επ΄αμοιβαιότητι, των ηγουμένων και λοιπών αγιορειτών πατέρων να επισκέπτονται τας επαρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Κοζάνης αριθμεί δύο χιλιάδες (2.000) πολύτεκνες οικογένειες. Είναι φιλανθρωπικός μη κερδοσκοπικός με πενιχρά έσοδα από τις μικρές συνδρομές των μελών του.

Κάθε χρόνο βραβεύει τις νέες πολύτεκνες μητέρες, τους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης καθώς και τους φοιτητές και φοιτήτριες που εισέρχονταν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα βραβεία πέραν του επαίνου συνοδεύονται και από μικρό χρηματικό ποσό.

Οι διάφοροι θεσμοί (περιφέρεια δήμοι εκκλησία)αλλά και ιδιώτες χορηγοί αδυνατούν να μας βοηθήσουν οικονομικά όπως γινόταν προηγουμένως, λόγο και της κρίσεως.

Τα τελευταία δυο χρόνια μια οικονομική ενίσχυση για αυτήν την εκδήλωση είχαμε από τον ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ . Φέτος λόγου της απαγόρευσης εξόδου από το άγιο Όρος των ηγούμενων και λοιπών αγιορειτών πάτερων, συμπεριλαμβανομένου και του πατρός Εφραίμ, αδυνατούμε να οργανώσουμε τη παραπάνω εκδήλωση. Παρακαλούμε όθεν για την άρση της απαγόρευσης αυτής, ώστε να δυνηθούμε να πραγματοποιήσουν παρόμοιες εκδηλώσεις προσφέροντας μια μικρή έστω βοήθεια στις πολύτεκνες μητέρες στους νέους φοιτητές και φοιτήτριες στους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος Ιωαννίδης Κυριάκος

Γενικός Γραμματέας Λέγγος Σωτήριος

 

Ενημέρωση

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 10ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Κοζάνης (2017)

Παρακολουθούμε στιγμές από την εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Κοζάνης στην οποία βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες μαθητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι μητέρες που απέκτησαν 4ο παιδί και οι υπερπολύτεκνες οικογένειες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη» στη Σιάτιστα.

πηγή: Πεμπτουσία

Περισσότερα Άρθρα...
Εκδηλώσεις
Ιούνιος 2019
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Τα νέα μας - Newsletters
Μάθετε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και τις προσφορές του Συλλόγου μας. Γίνεται μέλος στα newsletters.
Καιρός