Ανακοινώσεις

Επιστολή Συλ.Πολ. Δ.Μακεδονίας σε Πρωθυπουργό για το φορολογικό

                       

ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ                                  ΚΟΖΑΝΗ  19-07-2012
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΠΛΙΟΥΡΑ 2                                Προς
ΤΗΛ.& FAX  24610  22821                             κ. Αντώνη  Σαμαρά
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.  35                                       Πρωθυπουργό  Ελλάδος


Αξιότιμε   κ.  Πρωθυπουργέ ,


Εμείς οι Πρόεδροι των Πολυτεκνικών Οργανώσεων της Δυτικής Μακεδονίας αποφασίσαμε  ομόφωνα  να σας γνωστοποιήσουμε ότι: 
Η  συνέχιση των μέτρων για περικοπή 11,5  δις σε ένα φτωχοποιημένο λαό , κυρίως  μισθωτούς και συνταξιούχους είναι τραγική.
Ο ελληνικός λαός και πρωτίστως οι πολύτεκνες οικογένειες πλήττονται περισσότερο λόγω και του 23% Φ.Π.Α. στα προϊόντα, αφού οι ανάγκες για αγορές είναι σαφώς μεγαλύτερες οδηγώντας αυτές στην εξαθλίωση.
Επίσης με τα προηγούμενα μέτρα ( κατάργηση δώρων , επιδομάτων αδείας σε  δημόσιο και ΔΕΚΟ, μείωση μισθών, συντάξεων και εφάπαξ , χαράτσια ΔΕΗ για ακίνητα , Φ.Α.Π. , Ε.Τ.Α.Κ. ,έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα 2010-2011-2022 από 1%-4% και μια σειρά άλλων μέτρων ) έχουν εξαντλήσει προ πολλού τους πολίτες και την φοροδοτική τους  ικανότητα .
Επιπρόσθετα , η πρόσφατη φορολογία εισοδήματος για τη  χρήση του 2011 οδήγησε σε απελπισία τους φορολογούμενους και σε κατάθλιψη τους πολυτέκνους αφού μειώθηκε δραματικά το αφορολόγητο με αποτέλεσμα την υπέρμετρη φορολόγηση  των εισοδημάτων τους ,τι και αν το σύνταγμα ορίζει ρητά την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας .

Περισσότερα...

Yποβολή μηχανογραφικού δελτίου από 18-6-2012 έως και 5-7-2012

paneladikes

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, και φέτος εφαρμόζει την καινοτομία της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.Για την εφαρμογή της διαδικασίας όλοι οι υποψήφιοι έχουν κληθεί μέχρι τις 22 Ιουνίου να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτό τον κωδικό ασφάλειας και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 ως και την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012 θα επεξεργάζονται και τελικά θα υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (http://exams.minedu.gov.gr), παρέχονται στους υποψηφίους αναλυτικές οδηγίες επεξεργασίας και υποβολής του μηχανογραφικού, χρήσιμοι σύνδεσμοι, στατιστικά, αριθμός εισακτέων και συχνές ερωτήσεις.Με αυτήν την καινοτόμο εφαρμογή, οι υποψήφιοι, αφού πάρουν τον κωδικό τους από το Λύκειο, πρέπει να υποβάλουν από 18-6-2012 ως και 5-7-2012 οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο από οποιονδήποτε Η/Υ έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σε όσους υποψηφίους που για οποιονδήποτε λόγο επιλέξουν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στο Λύκειο, τούς δίνεται η δυνατότητα χρήσης των Η/Υ του Λυκείου με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή ζητήσουν από τους καθηγητές τους, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Περισσότερα...

Εισαγωγή αποφοίτων των ειδικών κατηγοριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, Άρθρο 44 την οποία υποστήριξαν στη Βουλή στις 09/04/12, ο Υπουργός Παιδείας Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης και η αρμόδια Υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, ορίζονται νέα κριτήρια εισαγωγής των ειδικών κατηγοριών της περσινής και της φετινής σχολικής χρονιάς στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

pdfIcon

Ενημέρωση

Διορθώνονται οι αδικίες για τις Μετ/γραφές..;

Διανομή προϊόντων παρέμβασης( Ε.Ε)σε πολυτέκνους και ευπαθείς ομάδες

Μετά την επιβολή του πλαφόν  στις πολύτεκνες οικογένειες  και άλλες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες  δικαιούχες προϊόντων παρέμβασης(Ε.Ε). και την γραφειοκρατία  που επικρατεί (αφού χρειάζεται κάθε χρόνο  προσκόμιση ξεχωριστά του καθενός εκκαθαριστικό Φορολογίας, φωτοτυπία ταυτότητας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αίτηση ενδιαφερόμενου )δημιουργούντα  προβλήματα και ταλαιπωρία στις πολύτεκνες οικογένειες.

Προτείνουμε λοιπόν να επανέλθει η κατάσταση όπως ήταν κατά το παρελθόν, πριν δηλαδή το 2000 να υπολογίζονται όλες οι πολύτεκνες οικογένειες και να ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά δικαιούχες ομάδες, λόγο δε των συνεχιζόμενων  περικοπών  μισθών και  συντάξεων ,την υπερφορολόγηση 23% σχεδόν όλων των αγαθών μύωση αφορολόγητων  ορίων επιζούν δύσκολα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...
Εκδηλώσεις
Νοέμβριος 2018
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Τα νέα μας - Newsletters
Μάθετε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και τις προσφορές του Συλλόγου μας. Γίνεται μέλος στα newsletters.
Καιρός