Ανακοινώσεις

ιδιώτες Δανειολήπτες-κούρεμα δανείων και επιτοκίων (πρώτης κατοικίας –καταναλωτικών –επιχειρηματικών –καρτών –υπερανάληψης)

Κύριε Βουλευτά,

Εξαιτίας της   οικονομικής κρίσης που βιώνει το  σύνολο του Ελληνικού λαού ,της περικοπής μισθών και συντάξεων ,των χαρατσιών στα σπίτια  μέσω της Δ.Ε.Η ,του συνόλου του οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος που φορολογείται κατ` έτος 2010,2011,2012,την αύξηση της φορολογίας στα αγαθά κατά 23%,η ακρίβεια που παραμένει σε υψηλή  επίπεδα αλλά και οι πρόσφατες αλλαγές στη φορολογία  προς  το δυσμενέστερο  δημιουργούν ασφυξία στον οικογενειακό προϋπολογισμό , προβλήματα στην εξυπηρέτηση των αναγκών της και των δανείων που έχει.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν τους δανειολήπτες σε απελπισία πολύ περισσότερο τις πολύτεκνες οικογένειες .Η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη όταν υπάρχουν φοιτητές οι όποιοι  αναγκάζονται να διαγράφονται από τις σχολές  τους εξαιτίας της οικονομικής  δυσπραγίας οικογενειών τους.

40δις € στον αέρα στο κόκκινο 500.000 χιλιάδες νοικοκυριά , 50.000χιλιαδες ήδη δεν μπορούν καθόλου να ικανοποιήσουν τα δάνεια τους και κινδυνεύουν να χάσουν ή έχουν χάσει τα σπίτια τους .Το σύνολο των δανείων του ιδιωτικού τομέα για πρώτη κατοικία , καταναλωτικά , καρτών, επιχειρηματικά και υπερανάληψης ξεπερνούν τα 245-270δις € ,από τα οποία αυτά της πρώτης κατοικίας ανέρχονται στα 75δις € .

Περισσότερα...

Ενημέρωση

Απάντηση Υπ. Οικονομικών σε έγγραφο της ΑΣΠΕ για το Χαράτσι της ΔΕΗ

Κόβουν τις κύριες συντάξεις και επιδόματα πολυτέκνων

Ενημέρωση προς τα μέλη του Συλλόγου

1. Από 22/12/2011 στα γραφεία του Συλλόγου μας (Σωκράτη Μπλιούρα 2, Κοζάνη) γίνονται επιστροφές του 30% από τα δημοτικά τέλη του Δήμου Κοζάνης σε όσους έχουν καταθέσει τα χαρτιά στο Δήμο Κοζάνης. Σας ενημερώνουμε ότι την νέα χρόνια από αρχές Φεβρουαρίου μέχρι τέλος Μαρτίου πρέπει να προσκομίσετε τους 6 λογαριασμούς της ΔΕΗ του 2011 για να πάρετε την επιστροφή (30%) των τελών του Δήμου Κοζάνης για το έτος 2011


2. Η διανομή βοήθεια τροφίμων στους δικαιούχους που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Γεωργίας με χαμηλό εισόδημα θα πραγματοποιηθεί σε κάποιο χρονικό διάστημα μετά της 10/01/2012.

Πρόσκληση

prosklisi

Δάνεια: Ρυθμίσεις - ανάσα για ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους. Αναστολή πλειστηριασμών

Ρυθμίσεις - ανάσα. . . για ανέργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους και φτωχά νοικοκυριά που έχουν οφειλές από τραπεζικά δάνεια προωθεί η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, με τροπολογία θα επεκταθεί η αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από δανειακά χρέη για όλο το 2012.


Τις εξαγγελίες αυτές έκαναν ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος και ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος κατά τη διάρκεια συνάντησης με τις καταναλωτικές οργανώσεις.


Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως «το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση για τη ρύθμιση χρεών ευαίσθητων κατηγοριών οφειλετών, όπως ανέργων, που αντιμετωπίζουν πρόσκαιρη εξυπηρέτηση των οφειλών τους». Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το θέμα και έχει ζητήσει όλες τις ρυθμίσεις που κάνουν οι τράπεζες για ανέργους, πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία προκειμένου να ετοιμάσει πρόταση νόμου. Έτσι θα δεσμευτούν όλες οι τράπεζες για την ευνοϊκή αντιμετώπιση αυτών των οφειλετών. Πηγές αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο θα έχει σαν μπούσουλα τις ρυθμίσεις που κάνει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στους δημόσιους υπαλλήλους που βγαίνουν στην εφεδρεία. Αυτές μπορεί να είναι επιμήκυνση του χρόνου διάρκειας αποπληρωμής των δανείων, περίοδος χάριτος στην καταβολή δόσεων κλπ.

 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...
Εκδηλώσεις
Νοέμβριος 2018
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Τα νέα μας - Newsletters
Μάθετε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και τις προσφορές του Συλλόγου μας. Γίνεται μέλος στα newsletters.
Καιρός