Ανακοινώσεις

Πρόσκληση

prosklisi

Δάνεια: Ρυθμίσεις - ανάσα για ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους. Αναστολή πλειστηριασμών

Ρυθμίσεις - ανάσα. . . για ανέργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους και φτωχά νοικοκυριά που έχουν οφειλές από τραπεζικά δάνεια προωθεί η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, με τροπολογία θα επεκταθεί η αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από δανειακά χρέη για όλο το 2012.


Τις εξαγγελίες αυτές έκαναν ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος και ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος κατά τη διάρκεια συνάντησης με τις καταναλωτικές οργανώσεις.


Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως «το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση για τη ρύθμιση χρεών ευαίσθητων κατηγοριών οφειλετών, όπως ανέργων, που αντιμετωπίζουν πρόσκαιρη εξυπηρέτηση των οφειλών τους». Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το θέμα και έχει ζητήσει όλες τις ρυθμίσεις που κάνουν οι τράπεζες για ανέργους, πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία προκειμένου να ετοιμάσει πρόταση νόμου. Έτσι θα δεσμευτούν όλες οι τράπεζες για την ευνοϊκή αντιμετώπιση αυτών των οφειλετών. Πηγές αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο θα έχει σαν μπούσουλα τις ρυθμίσεις που κάνει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στους δημόσιους υπαλλήλους που βγαίνουν στην εφεδρεία. Αυτές μπορεί να είναι επιμήκυνση του χρόνου διάρκειας αποπληρωμής των δανείων, περίοδος χάριτος στην καταβολή δόσεων κλπ.

 

Περισσότερα...

Δ.Τ ΑΣΠΕ: Με το Χαράτσι το Κράτος εμπαίζει και εκβιάζει, κάτι που ούτε η Γερμανική κατοχή δεν έκανε!

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. Πρωτ. Δ.Υ. Αθήνα, 17/11/2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ!

O Υπουργός των Οικονομικών αφού αρχικώς ανακοίνωσε την απαλλαγή των πολυτέκνων στην συνέχεια της τακτικής του, άλλα να ανακοινώνει το πρωί, να τροποποιεί την επομένη και τη μεθεπομένη να τα καταργεί, επέβαλε και το χαράτσι των ακινήτων και στους πολυτέκνους, εξαιρώντας μόνον όσους έχουν τέσσερα και άνω προστατευόμενα και με την προϋπόθεση το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσόν των 30.000 ευρώ… είτε έχουν 4, είτε 14 τέκνα!!! Και όχι μόνον αυτό, αλλά θα πρέπει το ακίνητο και να ιδιοκατοικείται (!!), δηλ. εάν ένας πολύτεκνος είχε ένα μικρό ακίνητο, που δεν χωρούσε η οικογένεια του και νοίκιασε μεγαλύτερο… και το δικό του το ενοικίασε σε τρίτο, αυτός θα πληρώσει το χαράτσι και δεν έχει απαλλαγή!

Περισσότερα...

Η μαζική εξώδικη δήλωση - γνωστοποίηση προς τη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους

 

Κάντε κλικ εδώ:· www.forologoumenos.gr

Αλαλούμ με τους πολύτεκνους στα ΑΕΙ

moria

Μια... παράδοξη διαδικασία ακολουθεί το υπουργείο Παιδείας για όσους υποψήφιους εισήχθησαν σε ΑΕΙ με την κατηγορία των παιδιών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε ότι (χωρίς δόλο τους) δεν πληρούσαν τα απαιτούμενα κριτήρια.

Τους καλεί να προσέλθουν μέχρι τις 11 Νοεμβρίου στις γραμματείες των ΑΕΙ όπου εισήχθησαν για να εγγραφούν -παρότι δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις αυτής της ειδικής περίπτωσης- ώστε στη συνέχεια να... διαγραφούν και να προχωρήσει στην εισαγωγή τους σε επόμενη Σχολή ή Τμήμα με τη γενική σειρά σύμφωνα με το μηχανογραφικό τους.

Το πρόβλημα
Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα ανέκυψε όταν διαπιστώθηκε ότι μερικές δεκάδες υποψηφίων παρότι είναι παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουν μία από τις θέσεις στα ΑΕΙ που δόθηκαν στους υποψηφίους των κατηγοριών αυτών.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...
Εκδηλώσεις
Ιούλιος 2018
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Τα νέα μας - Newsletters
Μάθετε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και τις προσφορές του Συλλόγου μας. Γίνεται μέλος στα newsletters.
Καιρός