Ανακοινώσεις

Εισαγωγή αποφοίτων των ειδικών κατηγοριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, Άρθρο 44 την οποία υποστήριξαν στη Βουλή στις 09/04/12, ο Υπουργός Παιδείας Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης και η αρμόδια Υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, ορίζονται νέα κριτήρια εισαγωγής των ειδικών κατηγοριών της περσινής και της φετινής σχολικής χρονιάς στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

pdfIcon

Ενημέρωση

Διορθώνονται οι αδικίες για τις Μετ/γραφές..;

Διανομή προϊόντων παρέμβασης( Ε.Ε)σε πολυτέκνους και ευπαθείς ομάδες

Μετά την επιβολή του πλαφόν  στις πολύτεκνες οικογένειες  και άλλες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες  δικαιούχες προϊόντων παρέμβασης(Ε.Ε). και την γραφειοκρατία  που επικρατεί (αφού χρειάζεται κάθε χρόνο  προσκόμιση ξεχωριστά του καθενός εκκαθαριστικό Φορολογίας, φωτοτυπία ταυτότητας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αίτηση ενδιαφερόμενου )δημιουργούντα  προβλήματα και ταλαιπωρία στις πολύτεκνες οικογένειες.

Προτείνουμε λοιπόν να επανέλθει η κατάσταση όπως ήταν κατά το παρελθόν, πριν δηλαδή το 2000 να υπολογίζονται όλες οι πολύτεκνες οικογένειες και να ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά δικαιούχες ομάδες, λόγο δε των συνεχιζόμενων  περικοπών  μισθών και  συντάξεων ,την υπερφορολόγηση 23% σχεδόν όλων των αγαθών μύωση αφορολόγητων  ορίων επιζούν δύσκολα.

Περισσότερα...

ιδιώτες Δανειολήπτες-κούρεμα δανείων και επιτοκίων (πρώτης κατοικίας –καταναλωτικών –επιχειρηματικών –καρτών –υπερανάληψης)

Κύριε Βουλευτά,

Εξαιτίας της   οικονομικής κρίσης που βιώνει το  σύνολο του Ελληνικού λαού ,της περικοπής μισθών και συντάξεων ,των χαρατσιών στα σπίτια  μέσω της Δ.Ε.Η ,του συνόλου του οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος που φορολογείται κατ` έτος 2010,2011,2012,την αύξηση της φορολογίας στα αγαθά κατά 23%,η ακρίβεια που παραμένει σε υψηλή  επίπεδα αλλά και οι πρόσφατες αλλαγές στη φορολογία  προς  το δυσμενέστερο  δημιουργούν ασφυξία στον οικογενειακό προϋπολογισμό , προβλήματα στην εξυπηρέτηση των αναγκών της και των δανείων που έχει.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν τους δανειολήπτες σε απελπισία πολύ περισσότερο τις πολύτεκνες οικογένειες .Η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη όταν υπάρχουν φοιτητές οι όποιοι  αναγκάζονται να διαγράφονται από τις σχολές  τους εξαιτίας της οικονομικής  δυσπραγίας οικογενειών τους.

40δις € στον αέρα στο κόκκινο 500.000 χιλιάδες νοικοκυριά , 50.000χιλιαδες ήδη δεν μπορούν καθόλου να ικανοποιήσουν τα δάνεια τους και κινδυνεύουν να χάσουν ή έχουν χάσει τα σπίτια τους .Το σύνολο των δανείων του ιδιωτικού τομέα για πρώτη κατοικία , καταναλωτικά , καρτών, επιχειρηματικά και υπερανάληψης ξεπερνούν τα 245-270δις € ,από τα οποία αυτά της πρώτης κατοικίας ανέρχονται στα 75δις € .

Περισσότερα...

Ενημέρωση

Απάντηση Υπ. Οικονομικών σε έγγραφο της ΑΣΠΕ για το Χαράτσι της ΔΕΗ

Κόβουν τις κύριες συντάξεις και επιδόματα πολυτέκνων

Περισσότερα Άρθρα...
Εκδηλώσεις
Φεβρουάριος 2019
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 1 2
Τα νέα μας - Newsletters
Μάθετε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και τις προσφορές του Συλλόγου μας. Γίνεται μέλος στα newsletters.
Καιρός