Ανακοινώσεις

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των περιορισμών στις μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Προσφυγή κατέθεσε οικογένεια πολυτέκνων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που θέτουν οικονομικό περιορισμό στις μετεγγραφές φοιτητών, μελών πολύτεκνων οικογενειών, στα ΑΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Υπενθυμίζεται ότι με τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας, όσοι υποψήφιοι δηλώνουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν τις επιπλέον θέσεις, είτε στην περιφέρεια όπου διαμένει η οικογένειά τους, είτε σ΄εκείνη όπου σπουδάζει ο/η αδελφός/ή τους, όχι όμως για τις σχολές και τα τμήματα, που εδρεύουν στην περιφέρεια Αττικής και στον νομό Θεσσαλονίκης. Για τις τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες το ποσό αυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Περισσότερα...

Απάντηση ΟΠΕΚΕΠΕ σε έγγραφο ΑΣΠΕ προς το Υπουργείο για τις διανομές τροφίμων

Για να δείτε την απάντηση του ΟΠΕΚΕΠΕ με αρκετή δόση ειρωνείας,

κάντε κλικ    Download-icon

Απάντηση Υπουργείου Παιδείας σε έγγραφο της ΑΣΠΕ για το Μηχανογραφικό Δελτίο.

Για να δείτε την απάντηση του Υπουργείου, κάντε κλικ   Download-icon

Δυστυχώς το υπουργείο, επιμένει σε αυθαίρετες και μη σύννομες ερμηνείες.

Οδηγίες ΑΣΠΕ προς τους πολύτεκνους φοιτητές για τη συμπλήρωση του ΜΔ

Αθήνα,  29/6/2011

Η ΑΣΠΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της παρέχει προς τους πολυτέκνους φοιτητές – σπουδαστές τις παρακάτω οδηγίες για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού τους Δελτίου.

1. Οι πολύτεκνοι,  οι οποίοι υπερβαίνουν το εισοδηματικό κριτήριο θα δηλώνουν την πολυτεκνική  τους  ιδιότητα στην αίτηση του Μ.Δ,  το οποίο στη συνέχεια θα τους εμφανίσει την ένδειξη  ότι δεν δικαιούνται μετεγγραφής  εξ αυτού του λόγου.  Ακολούθως όμως θα συμπληρώνουν το Μ.Δ αναγράφοντας τις Σχολές  ή τα τμήματα κατά τη σειρά που επιθυμούν.  Αυτονόητο είναι ότι όσοι επιθυμούν, θα πρέπει να επιδιώξουν την ακύρωση της Υπουργικής  απόφασης  ως και την αναστολή  εκτελέσεως αυτής,  με αιτήσεις τους  προς το ΣτΕ, μέσω δικηγόρου της επιλογής τους.

Περισσότερα...

Έγγραφο ΑΣΠΕ στους κ.Βουλευτές για το Μεσοπρόθεσμο

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Αρ. Πρωτ. 158

Αθήνα, 27/6/2011

Προς τους κ.κ. Βουλευτές

Ενταύθα.

Η  Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων  Ελλάδος εν όψει της ψηφίσεως του σχεδίου νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», θέτει υπ’ όψει τις προσθήκες που πρέπει να υπάρξουν και αφορούν τους πολυτέκνους, δεδομένου ότι, δυστυχώς, οι πολύτεκνοι εξακολουθούν να τίθενται στην ίδια μοίρα με τους αγάμους και ν’ αντιμετωπίζονται ως να είναι άγαμοι, αφού σε όλες τις ρυθμίσεις επιβάλλονται οι ίδιες εισφορές κλπ. στους πολυτέκνους με των αγάμων.

 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...
Εκδηλώσεις
Δεκέμβριος 2018
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Τα νέα μας - Newsletters
Μάθετε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και τις προσφορές του Συλλόγου μας. Γίνεται μέλος στα newsletters.
Καιρός