Ανακοινώσεις

Οδηγίες ΑΣΠΕ προς τους πολύτεκνους φοιτητές για τη συμπλήρωση του ΜΔ

Αθήνα,  29/6/2011

Η ΑΣΠΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της παρέχει προς τους πολυτέκνους φοιτητές – σπουδαστές τις παρακάτω οδηγίες για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού τους Δελτίου.

1. Οι πολύτεκνοι,  οι οποίοι υπερβαίνουν το εισοδηματικό κριτήριο θα δηλώνουν την πολυτεκνική  τους  ιδιότητα στην αίτηση του Μ.Δ,  το οποίο στη συνέχεια θα τους εμφανίσει την ένδειξη  ότι δεν δικαιούνται μετεγγραφής  εξ αυτού του λόγου.  Ακολούθως όμως θα συμπληρώνουν το Μ.Δ αναγράφοντας τις Σχολές  ή τα τμήματα κατά τη σειρά που επιθυμούν.  Αυτονόητο είναι ότι όσοι επιθυμούν, θα πρέπει να επιδιώξουν την ακύρωση της Υπουργικής  απόφασης  ως και την αναστολή  εκτελέσεως αυτής,  με αιτήσεις τους  προς το ΣτΕ, μέσω δικηγόρου της επιλογής τους.

Περισσότερα...

Έγγραφο ΑΣΠΕ στους κ.Βουλευτές για το Μεσοπρόθεσμο

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Αρ. Πρωτ. 158

Αθήνα, 27/6/2011

Προς τους κ.κ. Βουλευτές

Ενταύθα.

Η  Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων  Ελλάδος εν όψει της ψηφίσεως του σχεδίου νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», θέτει υπ’ όψει τις προσθήκες που πρέπει να υπάρξουν και αφορούν τους πολυτέκνους, δεδομένου ότι, δυστυχώς, οι πολύτεκνοι εξακολουθούν να τίθενται στην ίδια μοίρα με τους αγάμους και ν’ αντιμετωπίζονται ως να είναι άγαμοι, αφού σε όλες τις ρυθμίσεις επιβάλλονται οι ίδιες εισφορές κλπ. στους πολυτέκνους με των αγάμων.

 

Περισσότερα...

Οι πολύτεκνοι είναι υπό διωγμό και σταυρώνονται, εμπαιζόμενοι από την Υπουργό Παιδείας.

paneladikes

Το περίεργο είναι, ότι ενώ πέρυσι η κ. Υπουργός αύξησε υπέρμετρα τους μετεγγραφόμενους φοιτητές στις Σχολές με το να:

  1. καταργήσει τη βάση του 10 και να υποβαθμίσει ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό το επίπεδο σπουδών σε αυτές… , και
  2. διευρύνει τις κατηγορίες των μετεγγραφόμενων φοιτητών.

Έρχεται φέτος, και κατά τρόπο αντισυνταγματικό, αντιδημογραφικό και αντιπολυτεκνικό καταργεί προκλητικά τις μετεγγραφές των πολυτέκνων φοιτητών, ξεχνώντας ότι είναι η μοναδική κατηγορία που προστατεύεται ευθέως από το Σύνταγμά μας.Ο νομοθέτης δεν θεσμοθέτησε τις Μετεγγραφές των Πολυτέκνων ως μέτρο αρωγής, αλλά ως ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ για να αποκτήσουν τα νέα ζευγάρια πολλά παιδιά, σε μια χώρα που είναι η τρίτη πιο γηρασμένη στον κόσμο.

 

Περισσότερα...

Yποβολή μηχανογραφικού ειδικών περιπτώσεων

Τρίβουν τα μάτια τους οι καθηγητές των Λυκείων με τα λάθη που βλέπουν στα μηχανογραφικά δελτία των φετινών υποψηφίων για τα ΑΕΙ. Τα λάθη είναι πάρα πολλά, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι πιέσεις να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, η οποία λήγει την Τρίτη 28 Ιουνίου.Οι υποψήφιοι, αφού επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http: //exams. minedu. gov. gr και συμπληρώσουν πρόχειρα το μηχανογραφικό τους δελτίο, βγαίνουν από το σύστημα χωρίς να αποθηκεύσουν το πρόχειρο μηχανογραφικό, και άρα, χωρίς να πάρουν τον σχετικό κωδικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν το πρόχειρο μηχανογραφικό.- Στις οδηγίες του υπουργείου συνιστάται στους υποψηφίους να πάρουν από το σχολείο τους τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, με τον οποίο θα υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό δελτίο στην διεύθυνση http: //exams. minedu. gov. gr. Ομως, οι καθηγητές συνιστούν την οριστικοποίηση να μην την κάνουν στο σπίτι αλλά στο σχολείο διότι, στην πρώτη περίπτωση, μπορεί να γίνει λάθος που δεν διορθώνεται.- Πολλοί υποψήφιοι, παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και όσοι υπάγονται στις κατηγορίες κοινωνικών κριτηρίων (έως πέρυσι όλοι μπορούσαν να πάρουν μετεγγραφή, κάτι που καταργήθηκε φέτος), έχουν μπερδευτεί με το νέο, ειδικά για τις κατηγορίες αυτές, σύστημα συμπλήρωσης μηχανογραφικού.

 

Download-icon οδηγίες ειδικών περιπτώσεων

Download-icon πίνακας επιπλέον θέσεων πρόσβασης ειδικών περιπτώσεων

Η κυβέρνηση απαξιώνει το θεσμό της οικογένειας.


Μεγάλη αναστάτωση έχει επέλθει στις πολύτεκνες οικογένειες, αφού οι περικοπές στα επιδόματα και τις συντάξεις κάνουν τους πολύτεκνους να μιλούν για απαξίωση της πολιτείας στο θεσμό της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των πολυτέκνων νομού Κοζάνης Κυριάκο Ιωαννίδη «αυτοί που είχαν ένα ή δυο ανήλικα παιδιά έπαιρναν επίδομα που δεν έπεφτε πιο κάτω από αυτό της αντίστοιχης ισόβιας σύνταξης.

Τώρα πλέον αυτοί που έχουν ένα παιδί θα παίρνουν 44€ κι εκείνοι με δύο παιδιά 88€ σε μηνιαία βάση. Μας έκοψαν αναδρομικά από τον Ιανουάριο τα χρήματα που πήραμε με το παλιό καθεστώς».

Ο κ. Ιωαννίδης εκτιμά ότι τα επιδόματα των πολυτέκνων με δύο ανήλικα παιδιά θα καταβληθούν γρηγορότερα σε σχέση με αυτούς που έχουν ένα.

Σωκράτης Μουτίδης-www.kozani.tv

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...
Εκδηλώσεις
Οκτώμβριος 2018
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Τα νέα μας - Newsletters
Μάθετε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και τις προσφορές του Συλλόγου μας. Γίνεται μέλος στα newsletters.
Καιρός