Ανακοινώσεις

Yποβολή μηχανογραφικού ειδικών περιπτώσεων

Τρίβουν τα μάτια τους οι καθηγητές των Λυκείων με τα λάθη που βλέπουν στα μηχανογραφικά δελτία των φετινών υποψηφίων για τα ΑΕΙ. Τα λάθη είναι πάρα πολλά, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι πιέσεις να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, η οποία λήγει την Τρίτη 28 Ιουνίου.Οι υποψήφιοι, αφού επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http: //exams. minedu. gov. gr και συμπληρώσουν πρόχειρα το μηχανογραφικό τους δελτίο, βγαίνουν από το σύστημα χωρίς να αποθηκεύσουν το πρόχειρο μηχανογραφικό, και άρα, χωρίς να πάρουν τον σχετικό κωδικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν το πρόχειρο μηχανογραφικό.- Στις οδηγίες του υπουργείου συνιστάται στους υποψηφίους να πάρουν από το σχολείο τους τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, με τον οποίο θα υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό δελτίο στην διεύθυνση http: //exams. minedu. gov. gr. Ομως, οι καθηγητές συνιστούν την οριστικοποίηση να μην την κάνουν στο σπίτι αλλά στο σχολείο διότι, στην πρώτη περίπτωση, μπορεί να γίνει λάθος που δεν διορθώνεται.- Πολλοί υποψήφιοι, παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και όσοι υπάγονται στις κατηγορίες κοινωνικών κριτηρίων (έως πέρυσι όλοι μπορούσαν να πάρουν μετεγγραφή, κάτι που καταργήθηκε φέτος), έχουν μπερδευτεί με το νέο, ειδικά για τις κατηγορίες αυτές, σύστημα συμπλήρωσης μηχανογραφικού.

 

Download-icon οδηγίες ειδικών περιπτώσεων

Download-icon πίνακας επιπλέον θέσεων πρόσβασης ειδικών περιπτώσεων

Η κυβέρνηση απαξιώνει το θεσμό της οικογένειας.


Μεγάλη αναστάτωση έχει επέλθει στις πολύτεκνες οικογένειες, αφού οι περικοπές στα επιδόματα και τις συντάξεις κάνουν τους πολύτεκνους να μιλούν για απαξίωση της πολιτείας στο θεσμό της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των πολυτέκνων νομού Κοζάνης Κυριάκο Ιωαννίδη «αυτοί που είχαν ένα ή δυο ανήλικα παιδιά έπαιρναν επίδομα που δεν έπεφτε πιο κάτω από αυτό της αντίστοιχης ισόβιας σύνταξης.

Τώρα πλέον αυτοί που έχουν ένα παιδί θα παίρνουν 44€ κι εκείνοι με δύο παιδιά 88€ σε μηνιαία βάση. Μας έκοψαν αναδρομικά από τον Ιανουάριο τα χρήματα που πήραμε με το παλιό καθεστώς».

Ο κ. Ιωαννίδης εκτιμά ότι τα επιδόματα των πολυτέκνων με δύο ανήλικα παιδιά θα καταβληθούν γρηγορότερα σε σχέση με αυτούς που έχουν ένα.

Σωκράτης Μουτίδης-www.kozani.tv

Περισσότερα...

Απόφαση Α.Σ.Π.Ε. σχετικά με τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), κατά τη Συνεδρίασή της στις 4 Μαϊου 2011, αποφάσισε ομόφωνα:

Υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα του «Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα» και ζητά από την Ελληνική Κυβέρνηση να προωθήσει και να διεκδικήσει:

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου Α.Σ.Π.Ε. σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών των παιδιών των πολυτέκνων

Αθήνα, 12/4/2011

Οι πολύτεκνοι είναι υπό διωγμό και σταυρώνονται, εμπαιζόμενοι από την Υπουργό Παιδείας…

Μετά τον περυσινό εμπαιγμό των αδιόριστων πολυτέκνων εκπαιδευτικών  από το Υπουργείο Παιδείας, φέτος ήλθε η σειρά των  φοιτητών μας με τις αλλαγές που προωθούνται στο θεσμικό πλαίσιο των μετεγγραφών και μάλιστα παραμονές των Πανελληνίων εξετάσεων, αποπροσανατολίζοντας και τρομοκρατώντας τα παιδιά μας!

Περισσότερα...

Εκδηλώσεις
Μάρτιος 2018
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Τα νέα μας - Newsletters
Μάθετε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και τις προσφορές του Συλλόγου μας. Γίνεται μέλος στα newsletters.
Καιρός