Ανακοινώσεις

Κόβονται τα πολυτεκνικά επιδόματα των 44€.../ Το Σχέδιο Νόμου στη Βουλή../ΕΠΕΙΓΟΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

 

Κάντε κλικ εδώ:  www.aspe.gr

Ως πρώτο βήμα για την προστασία των φορολουμένων νομικοί έχουν συντάξει ένα κείμενο , το οποίο τιτλοφορείται « Δήλωση Ρητής Επιφύλαξης»

Ακολουθεί η νομική φόρμα 

pdfIcon

Πώς θα εφαρμοστεί το τέλος ακινήτων. Ευπαθείς ομάδες πολυτέκνων.

oik

Υπέρμετρη επιβάρυνση σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων φέρνει η επιβολή του νέου ειδικού τέλους στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα με οικιακή ή εμπορική χρήση, καθώς το οικονομικό επιτελείο «φουσκώνει» τον τελικό λογαριασμό με τους συντελεστές προσαύξησης του τέλους λόγω παλαιότητας, η οποία ουσιαστικά όχι μόνο δεν οδηγεί σε ελαφρύνσεις, αλλά χρησιμοποιείται ως «άλλοθι» για την αύξηση του τελικού ποσού.


Ειδικότερα, με το «τρικ» της παλαιότητας, το υπουργείο Οικονομικών θα καταφέρει να βάλει περισσότερα χρήματα στα άδεια ταμεία, αφού μόνο πολύ παλαιά ακίνητα, 26 ετών και άνω, γλιτώνουν από τις αλχημείες και την πρόσθετη επιβάρυνση.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι θα ήταν προτιμότερο τελικά να μη ληφθεί υπόψη η παλαιότητα, αφού τελικά θεσπίζεται για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και είναι μόνο στα «χαρτιά».

Αξίζει, για παράδειγμα, να αναφερθεί ότι για ένα ακίνητο 8 ετών, 100 τ.μ., με τιμή ζώνης 2.000 ευρώ, χωρίς τον υπολογισμό της παλαιότητας θα έπρεπε να πληρώσει 600 ευρώ, με τον υπολογισμό όμως της παλαιότητας θα κληθεί τελικά να καταβάλλει 720 ευρώ.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι από το νέο ειδικό τέλος δεν θα γλιτώσουν ούτε τα χωριά, ανεξαρτήτως πληθυσμού, αφού για κάθε κτίσμα με τιμή ζώνης έως 500 ευρώ, ακόμη και παλαιότητα άνω των 26 ετών, το ελάχιστο ποσό που θα κληθεί να καταβάλλει ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού 100 τ.μ. θα είναι 300 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι το τέλος επιβάλλεται πάνω στις δομημένες επιφάνειες που ηλεκτροδοτούνται για οικιακή ή εμπορική χρήση και οι οποίες αποτελούν την βάση και για το τέλος της ακίνητης περιουσίας υπέρ των ΟΤΑ (άρ. 24, ν. 2130/1993).

*πηγή:naftemporiki.gr

 

Περισσότερα...

Tα κατορθώματα της κ. Διαμαντοπούλου στις πανελλήνιες εξετάσεις (του Γεώργιου Τσακαλίδη*)

Τα πρόσφατα αποτελέσματα των πανελλήνιων εξετάσεων ανέδειξαν για άλλη μία φορά το πραγματικό μένος που πνέει η κ. Υπουργός εναντίον των πολυτέκνων.

Όλοι γνωρίζουν τα διαβήματα στα οποία προέβη η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και τους αγώνες που διεξήγαγε για την υπεράσπιση του δικαιώματος των πολύ-τεκνων οικογενειών να σπουδάζουν τα παιδιά τους σε ένα μέρος, για να μη αιμορραγούν οικονομικά συντηρώντας ταυτόχρονα τρία ή και τέσσερα νοικοκυριά.

Το δικαίωμα αυτό της μετεγγραφής των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών ήταν μέχρι τη δική της υπουργία θεσμικά κατοχυρωμένο. Η ίδια το χαρακτήρισε σκάνδαλο, το πολέμησε, το κατήργησε, αντί δε αυτού παραχώρησε μερικές θέσεις στα πανεπιστήμια που προορίζονται αποκλειστικά για ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνους, πολύτεκνους, Α.Μ.Ε.Α., μονογονεϊκές οικογένειες).

Περισσότερα...

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των περιορισμών στις μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Προσφυγή κατέθεσε οικογένεια πολυτέκνων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που θέτουν οικονομικό περιορισμό στις μετεγγραφές φοιτητών, μελών πολύτεκνων οικογενειών, στα ΑΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Υπενθυμίζεται ότι με τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας, όσοι υποψήφιοι δηλώνουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν τις επιπλέον θέσεις, είτε στην περιφέρεια όπου διαμένει η οικογένειά τους, είτε σ΄εκείνη όπου σπουδάζει ο/η αδελφός/ή τους, όχι όμως για τις σχολές και τα τμήματα, που εδρεύουν στην περιφέρεια Αττικής και στον νομό Θεσσαλονίκης. Για τις τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες το ποσό αυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...
Εκδηλώσεις
Μάρτιος 2024
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Τα νέα μας - Newsletters
Μάθετε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και τις προσφορές του Συλλόγου μας. Γίνεται μέλος στα newsletters.
Καιρός